Generate another / fix

מדריך – סוגי המשקאות על בסיס אספרסו

אספרסו (שחור קצר)

האספרסו הוא הבסיס החשוב ביותר להכנת משקאות מבוססי אספרסו. 

להכנת אספרסו נשתמש ב7 גר’ של פולי קפה טחונים היטב. נעביר בהם 30 מ”ל מים בלחץ של 9 אטמוספרות ובחום של 95 מעלות. 

איכותי אהה...?!

אספרסו כפול

אספרסו כפול זה בעצם שני שוטים של מנת אספרסו. ככה שבעצם אנחנו משתמשים ב14 גר’ קפה ו60 מ”ל מים. 

אספרסו כפול ורגיל

מקיאטו קצר

מקיאטו קצר מאוד דומה לאספרסו אבל עם קצת חלב מוקצף ומחומם בשביל למתן את המרירות של האספרסו. ישנם כל מיני דרכים להכנת מקיאטו אבל הדרך המסורתית היא לקחת שוט אחד של אספרסו בכוס קטנה ולמזוג בעדינות חלב מוקצף ומחומם מלמעלה. 

בשביל לדעת אם המקיאטו הוכן כמו שצריך אנחנו נרצה לקבל שלושה גוונים שונים של קפה. כהה בתחתית של האספרסו, לבן של החלב למעלה ולמעלה מיקס של החלב והאספרסו.

מקיאטו

ריסטרטו

ריסטרטו זה שוט אספרסו עם אותה כמה קפה אבל עם חצי כמות של  מים. התוצאה הסופית היא מיצוי אספרסו מרוכז יותר וכהה יותר.

 

ריסטרטו כהה במיוחד

אמריקנו

להכנת אמריקנו נשתמש בשוט אספרסו ונוסיף לו שני שליש מים חמים.

הדרך הנכונה להכין את זה היא לשפוך את האספרסו לתוך המים ולא להיפך. 

אמריקנו, לא לאמריקאים בלבד

לאטה

לאטה אנחנו נכין עם מנת אספרסו חלב חם וקצת חלב מוקצף מלמעלה. כמובן שהוא יהיה הרבה יותר מתוק מאספרסו רגיל בגלל החלב. 

להכנת הלאטה יש להכין מנת אספרסו, לשפוך חלב חם ומלמעלה ממש מעט חלב מוקצף. 

לאטה, זה לא קפוצ'ינו

קפוצ'ינו

בישראל אנחנו קוראים לזה קפה הפוך אבל תכל’ס קוראים לזה קפוצ’ינו…
אז קודם כל בוא נסכם שזה קפוצ’ינו ואין דבר כזה יותר “הפוך”. 

עכשיו אפשר גם להסביר מה זה אומר:

תכל’ס קפוצ’ינו מאוד דומה ללאטה אבל עם הרבה יותר חלב מוקצף. היחס צריך להיות שליש אפסרסו, שליש חלב חם ושליש חלב מוקצף. 

יש כאלה שגם יוסיפו לזה שוקולד בצורה כל שהיא אבל אנחנו אוהבים לשתות אותו פשוט ככה – מושלם כמו שהוא.

זה לא הפוך, זה קפוצי'נו

מוקה

מוקה זה בעצם שילוב בין קפוצ’ינו לשוקולד חם. מכינים מוקה עם אבקת שוקולד באספרסו ואז הוספת חלב חם ומוקצף.

שלבי ההכנה של מוקה:

שוט אחד של אספרסו, לערבב כף אבקת שוקולד, לשפוך חלב חם ו2-3 סנטימטר של חלב מוקצף.

וואוו, זה טעים....

אפוגטו

אפוגטו זה בעצם מנה אחרונה קייצית. שמים כדור גלידה וניל בקערה ומוזגים על זה  מנת אספרסו חמה. 

רוצים לפנק? הוסיפו מעט ליקר אייריש קרים.

וואוו, זה טעים....

תהיה חברתי ושתף את הפוסט!

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב print
שיתוף ב email

מאמרים נוספים על קפה ...