[rank_math_breadcrumb]

פולי קפה אורגני VS לא אורגני

תוכן עניינים

הגיע הזמן לדבר על משהו חשוב היום. משהו שמשפיע מאוד על איכות הבריאות שלנו, במיוחד כשצורכים אותו על בסיס קבוע. במהלך העשור האחרון בערך, המודעות לקפה אורגני ולמזון אורגני עלתה והחיפוש אחריו כמזון בריא יותר הגיעה ליותר אנשים.  האם אנחנו באמת צריכים ייצור אורגני כשמדובר בקפה? האם הקפה הרגילאינו טוב כמו קפה אורגני? בוא נגלה.

מהו קפה אורגני?

ניתן להגדיר קפה אורגני כאשר מגדלים אותו ללא שימוש בדשנים כימיים, דשנים סינתטיים, חומרי הדברה או אורגניזמים מהונדסים גנטית (G.M.O.s). יש ציטוט שאומר, "אתה מה שאתה אוכל, אז אל תהיה מהיר, זול, קל או מזויף." המשפט הזה זה לא יכול להיות רלוונטי יותר מאשר כשמדובר בקפה שאתה שותה על בסיס יומי. אם אתה לא רוצה לשתות כוס קפה שנחשפה לחומרי הדברה, קוטלי עשבים, קוטלי פטריות ודשנים מזיקים, אז קפה אורגני הוא דרך בטוחה להבטיח את חוויית הקפה הנקייה ביותר ועם זאת גם הטובה ביותר לסביבה. יש הטוענים כי השוק האורגני הוא רק אופנה חולפת וכי מזון ומשקאות ברחבי העולם צריכים לשמור על רמה מסוימת של איכות כדי להימכר, ובכך להפוך את התווית האורגנית למעט הונאה. מצד שני, אפשר גם לומר שתקנות מזון ושתייה אינן נוצרות באופן שווה ברחבי העולם, ובכך מגבירות את הצורך בתוצרת ומוצרים אורגנים.

בכל מקרה, אנו חושבים שעדיף ללכת על בטוח מאשר להצטער אחר כך. לא היית שותה כוס מים אם היית יודע שהמים נחשפו לחומרי הדברה, אז למה לקחת את הסיכון עם הקפה שלך?

קפה אורגני

האם קפה אורגני בריא יותר?

עם למעלה מ- 200 חומרי הדברה המשמשים לגידולי קפה בגידול קונבנציונאלי, קפה שאינו אורגני הוא אחד הגידולים המטופלים בכימיקלים הרבים ביותר מכל סחורה חקלאית בעולם.

מכיוון שפולי הקפה מונחים באור שמש ישיר כל היום, זה מחליש את המערכת החיסונית של צמחי הקפה והופך אותם לרגישים יותר לחרקים ומזיקים.

לאחר מכן על החקלאים לרסס כמויות גדולות של חומרי הדברה וקוטלי חרקים ישירות על פולי הקפה, אשר בהכרח מגיעים בסופו של דבר למשקאות שאנשים שותים. באמצעות תהליך זה, אתה יכול לראות שזה לא רק מזיק לבריאותנו, אלא שהוא גם רעיל עבור החקלאים שמגדלים את הקפה.

כשמדובר בקפה קונבנציונאלי, ישנן שתי קבוצות בריאות שהתהליך החקלאי משפיע עליהן. הראשונים הם האנשים שקוטפים ומטפלים בדובדבני הקפה בשלבי החקלאות והעיבוד. השני הוא אתה, הצרכן.

יש מחקרים שמראים שהכימיקלים המעורבים בגידול קפה לא אורגני הם מסוכנים ביותר לטיפול בעובדים. בנוסף לכך, הם יכולים גם לגרום למחלות בריאות לטווח הקצר וגם לטווח הארוך הן לחקלאי הקפה והן לנו כצרכנים.

מה ההבדל בין קפה אורגני ולא אורגני?

כשמדובר בקפה אורגני לעומת לא אורגני, מה ההבדל, ומי המנצח? האם זה באמת כל כך גרוע?

כפי שניתן לראות מהמידע שהוזכר לעיל, קפה לא אורגני אינו טוב במיוחד עבור כל מי ששותה אותו, חווה אותו או אפילו גר ליד המקום בו מגדלים אותו.

אבל בואו ונלך קצת יותר לתהליך הגידול החקלאי של קפה אורגני ולא קפה אורגני.

ההבדל הגדול ביותר הוא בחלקים של התהליך שאנחנו לא רואים. תהליך הגידול עצמו.

כשמדובר בחקלאות אורגנית, המוקד העיקרי של החקלאי הוא לקבל החלטות בכל שלבי התהליך כדי לתמוך בבריאות הסביבה והצרכן.

חקלאי אורגני מתחיל עם דשן טבעי. זה בדרך כלל משהו שמגיע מעיסת הפרי של הקפה עצמה או מזבל בקר.

בעוד חקלאי אורגני לא צריך להילחם בכמה שיותר חרקים או מזיקים כמו חקלאי קונבנציונאלי בתחילת התהליך, הוא / היא תהיה עם בעיה דומה של עשבים שוטים שיש לטפל בה.

לשם כך, החקלאי האורגני ישתמש בשיטות טבעיות לטיפול בעשבים שוטים. זה יכול לכלול שריפת עשבים שוטים בעזרת להבת גז טבעי, שימוש בבעלי חיים לאכילת העשבים, או אפילו הסרה ידנית של העשבים.

חקלאי קונבנציונאלי יתחיל את התהליך שלו באמצעות חיטוי האדמה כדי להסיר כל קוטלי פטריות המופיעים באופן טבעי. השלב הבא הוא דישון הקרקע עם דשן כימי על בסיס נפט. לאחר מכן משרים את זרעי הקפה בקוטלי חרקים וקוטלי פטריות לפני נטיעתם. לאחר שתילת הזרעים מוסיפים כימי נוסף למי ההשקיה כדי להרחיק את המזיקים. לאחר צמחי הקפה מתחילים לנבוט, אז חקלאי קונבנציונאלי ירסס עליהם קוטל עשבים שוטים כדי להרוג את העשבים הלא רצויים.

על ידי השוואה בין תהליכי חקלאות אלה זה לצד זה, קשה להכחיש שיש הבדל העצום בדרכי גידול הקפה. לא רק שיש לזה השפעה עצומה על הסביבה שלנו, אלא גם עלולות להיות השלכות בלתי הפיכות  על גופנו.

מה גורם לקפה אורגני להיות טוב יותר?

כשמדובר בקפה אורגני, אין ויכוח העובדה שהפולים נקיים זה אומר שגם האוויר, המים והיבשה נקיים יותר. הסיבה לכך היא שאין דשנים סינטטיים או כימיקלים המשמשים לייצור הקפה.

למרות שהקפה הקונבנציונאלי עדיין שומר על היתרונות הבריאותיים שלו מתחת לשימוש בחומרי הדברה, פולי קפה אורגניים גבוהים יותר בנוגדי חמצון עשירים בחומרים מזינים. יש אנשים שאפילו טוענים שהם יכולים להרגיש את ההבדל!

בסופו של יום, חשוב לדעת איך מגדלים את הקפה שלך. כולנו רוצים לקנות קפה שלוקח אחריות על הסביבה. הקפדה על כך שהמוצרים האורגניים מקוריים על ידי אימות שהם אורגניים מוסמכים תבטיח ברמה הגבוהה ביותר שהם באמת כך.

תהיה חברתי ושתף את הפוסט!

מאמרים נוספים על קפה ...

הירשם למגזין הקפה השבועי

הירשם ונשלח אליך כל יום ראשון את המאמרים הכי טובים שעלו לאתר ושאסור לך לפספס 😎